Vakantie CorfuVakantie KosVakantie KretaVakantie Rhodos


Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Griekenland is een land in Zuid-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak.
Waarom Griekenland?

Griekenland, bakermat van onze westerse beschaving! Verken zeker hoofdstad Athene. Begin met de Acropolis en het Parthenon, verken daarna de Agora en sluit af met een bezoek aan het schitterende Nationaal Archeologisch Museum. Boordevol antieke beelden waaronder een bronzen Poseidon! Beste reistijd voor Athene


Op zoek naar de oppergod Zeus! Beklim de Olympus, de berg die de Griekse dichter Homerus ‘het huis van de goden’ noemde. Nog een wereldberoemde aanrader: de tempel van Delphi. In de Oudheid volgens velen het centrum van de wereld.


Windsurfen kan je in Kefalos op Kos. Wist je dat Hippocrates op dit eiland zijn beroemde eed voor het eerst aflegde? Kos is ook bekend als ideale bestemming voor een fietsvakantie.


Het eiland Kreta. Maak een stevige wandeling door de Samariakloof. Een tocht die na 18 kilometer in de Libische zee eindigt, bij het plaatsje Agia Roumeli. Of ontdek in Knossos de Minoïsche beschaving in het legendarische paleis van koning Minos!


Laat je betoveren door het vulkanische eiland Santorini, met zijn kleurrijke rotsen en zwarte zandstranden. De zonsondergang is hier legendarisch mooi!


Griekenland heeft voor ieder een strand naar keuze. Leg je handdoek neer op de befaamde stranden van Mykonos of ontvlucht de drukte op het kleinere eiland Koufonissi. Met 300 dagen zon per jaar is dat puur genieten!


Ga ondergronds in een land dat zo’n 6000 karstgrotten telt. Bewonder de Peramagrotten met stalactieten en stalagmieten nabij Ioannina. Of maak in dit stadje een romantisch tochtje met een schepradboot over het meer.


En de Griekse natuur blijft fascineren. Onvergetelijk: de mooie brem op Corfu, uitgestrekte velden vol klaprozen in Evia en de paarsroze, met thijm begroeide hellingen in Attika.


Proef een typische Griekse moussaka in Rhodos-stad, een van de mooiste steden van het gehele Middelandse zee-gebied. Uiteraard vergezeld van een glaasje ouzo, dé Griekse drank. Ontdek deze Griekse recepten


En met meer dan 200 eilanden geraak je Griekenland echt niet beu. Voor de rotsklimmers is er Kalymnos, heerlijke tafelolijven vind je op Lesbos en op Kios ontdek je mooie mastiekdorpen. Eilandhoppen maar!Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer