Vakantie CorfuVakantie KosVakantie KretaVakantie Rhodos


Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Griekenland is een land in Zuid-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak.
Athene

Treed in de voetsporen van de Griekse goden en voel de hete adem van Apollo in je nek. Of was dat die auto die jou bijna van de sokken reed? Want het felle verkeer is het enige minpunt in de Griekse hoofdstad. Gelukkig is het er sinds enkele jaren absoluut verboden om te toeteren, en dat scheelt véél gemoedsrust, geloof ons vrij.
Athene is echt een stad waar de geschiedenis lééft. Ondanks de ooh’s en de aah’s die uit je mond ontsnappen bij al dat antieke fraais, is dit ook een moderne stad waar uitbundig geleefd wordt.


Er wonen wel 4 miljoen mensen, je kunt je dan wel voorstellen hoe uitgestrekt de stad wel is. Hou er dan ook rekening mee dat al wat je wil zien soms op een (kwart) marathonafstand van elkaar ligt!


Gelukkig is het metrosysteem poepsimpel en behoorlijk efficiënt. De wijken leer je vanzelf kennen door van het ene monument naar de volgende tempel te gaan.


Ook als je normaal niet zo door geschiedenis geboeid bent, zal Athene je raken! Het gevoel dat de machtige bouwwerken uit zo’n lang vervlogen tijd bij je oproepen is onbeschrijfelijk.


Athene heette ooit Olympia: de stad dus waar de Olympische Spelen zijn ontstaan. Toen de Spelen dan ook recent terugkwamen naar hun bakermat, waren alle Atheners door het dolle heen.


Dit is ook meteen ook havenstad, winkelstad, eetstad en kunststad. Van alle Europese steden is Athene er zeker één die niet in je ‘to do’-lijst mag ontbreken, ze is bovendien perfect in alle seizoenen. Intiem in de winter, warm met zeebries in de zomer en gezellig druk in het tussenseizoen. Athene is dus altijd aanlokkelijk. Doen!

 Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer